Jinak momentálně mám velmi krásnou populaci z komplexu bintan, samci vypadají skoro jako P. harveyi, jen podle třecího zbarvení (i u samic) a teploty při které došlo k výtěru si myslím, že je to mnohem spíš něco kolem P. bintan. Ta teplota samozřejmě není úplně validní ukazatel, jen P. harveyi podle informací které mám k dispozici by měl preferovat nižší teploty kolem 23-24 °C, ale samozřejmě mohou existovat jiné populace které se budou vyskytovat na teplejších lokalitách. Ale i podle toho že, většina importů za posledních 6-7 let pochází ze Sumatry, kdežto P. harveyi ze západní části Malajsie. Asi je prostě mnohem pravděpodobnější ten bintan. Bohužel v té vodě se nedá fotit

, takže se mi zatím nepovedlo předložit fotky imponujících samců k posouzení. Momentálně mám od dvou párů snůšky, u první čekám, že opustí jeskyni každým dnem, druhá je něco kolem 4 dnů stará a alespoň s baterkou jsou krásně vidět, jak si visí pod stropem v té odfláknuté imitaci hnízda. Je to asi tak jedna bublina na jednu jikru

, dohromady asi tak 25 ks z té druhé. První snůška byla větší (35-40 ks), jako první sem samozřejmě izoloval nejkrásnějšího samce a největší samičku, ale tam jsem měl možnost si to prohlédnout jen před tím, než se u larev objevila tmavá pigmentace, od té doby vím že tam jsou jen podle toho, že samec pečlivě opatruje strop a až neskutečně agresivně brání jeskyni. Samičky hlídají okolní prostor. Původně jsem na radu zkušeného kolegy z Parosphromenus projektu odlovil trio, ale po výtěru samička která nakladla jikry začala tu druhou zběsile a naprosto systematicky pronásledovat. Nechtěl jsem to celé rozebírat a stresovat samce, takže sem tam nacpal dostatek listí, aby se tam nedalo plavat. Druhá samička se občas objeví aby sezobla koretru, ale jinak je zašitá někde uprostřed té masy.