Betta picta (VALENCIENNES, 1846)

Skupinové druhy: Akarensis; Albimarginata; Anabatoides; Dimidiata; Edithae; Foerschi; Picta; Pugnax; Unimaculata & Waseri
Odpovědět
Uživatelský avatar
mlynář
Sekretář AKVA CZ
Příspěvky: 603
Registrován: 27.4.2010 14:02:09
Bydliště: Grýnviliž u Práglu

Betta picta (VALENCIENNES, 1846)

Příspěvek od mlynář »

B.picta 01m.JPG
B.picta 01m.JPG (59.39 KiB) Zobrazeno 3149 x
B.picta 02m.JPG
B.picta 02m.JPG (61.57 KiB) Zobrazeno 3139 x
Uživatelský avatar
Petr Blažej
Člen AKVA CZ - 034 ČLA
Příspěvky: 9
Registrován: 30.8.2010 23:11:38

Re: Betta picta (VALENCIENNES, 1846)

Příspěvek od Petr Blažej »

Tak si dovoluji nahlásit, že včera jsem napočítal po prvním výtěru mladého samce cca 6 mladých.

Historie: V roce 2009, co jsem byl svou bývalou drahou exportován do mnou oblíbených Litoměřic (včetně všech mých ryb), došlo k rozsáhlým úhynům divokých (zejména tlamovcových) bojovnic. Nejvíce mě mrzí Betta sp. Mahachai, kterou jsem zřejmě jako poslední měl v ČR. Jeden přeživší druh byla Picta (x-tý odchov v ČR) od Franty Veselého (někde od Kladna?, asi). Párkrát se třeli, ale bez většího výsledku. Největší neštěstí přišlo, když po sedmi dnech jsem nakapsovaného samce se chystal přelovit do separé 10l akvária. Nešťastně vypadl ze síťky na zem. :x To by jěště šlo, ale v momentě pokusu jej chytit, zavadil jsem o akvárko na zemi a přisunul na tlamku :( :o . I když jsem z jeho tlamky vypustil cca 25 rybyček, do 14dnů popadaly :cry:. Poslední samec mrtev a co se třemi samicemi. Po kontaktování Franty V. mi oznámil, že po jednom víkendu se mu zkazila voda a všechny Picty popadaly :cry: :( . Co jsem mu řekl, to jsem mu řekl a veselý nebyl. Zkrátka jsem se mu chtěl odvděčit a nemohl jsem. A teď radostnější část příběhu, myslím že to bylo po zimních Úvalech, ejhle jedno mrně ve společném akvárku. No radost, sice se spoustou Trichopsis Vittata, ale proč ne.
Finále: jedna ze tří holek se dožila toho, že ať už je matkou nebo tetou, dočkala se a z toho jediného prcka vyrostl ALE VÁŽNĚ pěknej kluk.

Závěr: bylo by super, kdybych se Frantovi Veselému mohl revanžovat a nějaký ten páreček mu vrátit. Je to koníček, který hodně zabere, ale také dokáže dát a mě teď dal. Akvabože, díky za akvaristiku :) :) :)
Uživatelský avatar
mlynář
Sekretář AKVA CZ
Příspěvky: 603
Registrován: 27.4.2010 14:02:09
Bydliště: Grýnviliž u Práglu

Re: Betta picta (VALENCIENNES, 1846)

Příspěvek od mlynář »

Tak na to pasuje SUPERGRATULACE!!!!!!! :D
Odpovědět

Zpět na „Skupina druhů tlamovcových bojovnic“