Rybky jsem udržel. Mám již vytvořen i jeden dospívající pár z mého prvního odchovu. Chtěl bych jen popsat jednu zajímavost o které se nikde nepíše. Vypozoroval jsem, že po výtěru u některého páru má samice, samce ochraňovat a zastrašuje ryby ve vedlejším akváriu. Zkusil jsem u mladého páru, který nic neodchoval nechat po výtěru i samičku po celou dobu a výsledek byl 4 mladé. Jen podotýkám, že sameček měl vak po 3 dnech dost prázdný, tak jsem to zkusil. Nikde jsem se o něčem podobném nedočetl. Myslím, že o těchto rybách toho víme poměrně málo a jejich pozorování je zajímavé. Je škoda, že je málo informací o chovu těchto rybek o našich chovatelů ( ono to platí i o chovatelích rájovčíků, tam možná některé druhy vyhynou, dříve než budou určeny). Já vím jen o dvou chovatelích, kteří B. M. u nás umí (i když jich může být víc ale nevím o nich) a z toho je jeden můj kamarád, kterému tímto děkuji za poskytnutí velmi kvalitních ryb pro můj základ chovu. Chtělo by to více komunikace přes toto fórum a ne jen přes FB. Tam se totiž ty informace rozmělňují. Přátelé akvaristé, ať se Vám daří.