- spawnpredpos.jpg (218.44 KiB) Zobrazeno 6948 x
Betta imbellis LADIGES, 1975
-
- Čestný uživatel
-
- Čestný uživatel
Re: Betta imbellis LADIGES, 1975
První fáze se povedla.Gratuluju!
Držím palce, zatím se mi je nepodařilo sehnat ... vždycky to byly splendens nebo i nějací kříženci. Každopádně bych to s nima rád zkusil
-
- Čestný uživatel
Díky oběma. Jinak chápu, že se sehnat nepodařilo, mám podobnou zkušenost. To co se jsem viděl, byl vždycky nějaký očividný zprsk. Jenom aby si někdo nemyslel, že s tím dělám nějaké tajnosti, tak tyhle ryby jsem dostal zcela náhodou z Indonesie, jediný pár.
Potlesk a závidím(v dobrém).
-
- Čestný uživatel
Děkuju,
máme vykuleno a podívejte se na to hnízdo. Ta nádrž má 50 cm na dýlku.
máme vykuleno a podívejte se na to hnízdo. Ta nádrž má 50 cm na dýlku.
No a jak by také ne. Takhle má vypadat akvárko pro "černovodní ryby". Ze mne si návštěvy vždycky dělávaly legraci, že chovám ryby v močůvce (ona taková voda platí i pro cichlidky a taky skaláry to měly mnohem raději, než všeobecně oblíbenou """klasiku"""). Ale výsledky byly!
-
- Čestný uživatel
Jo Honzo, s tím se nedá než souhlasit. Já tomuhle typu ryb dávám listí na dno, nejlepší je bukové, ale přidávám i šištice, ketapang, aquahum a roiboos. Dá se to různě míchat podle toho, jak moc kyselé to potřebuješ a kolik tříslovin se rybám líbí nebo snesou. Některým druhům určité ty výluhy nesedí a jiné naopak ano, snažím se to vždycky míchat, aby to bylo trochu komplexnější.
Já jsem používal v poslední etapě svého chovatelství pouze tuzemské přírodniny a granulovanou rašelinu od |Macenauera (ani už nevím, co to bylo za značku). Pro mne byl základem Aquahum za huminy a co se tříslovin týká, tam jsem se opíral zejména o olšovky a bukové listí. Tu a tam jsem si ale hrál i s dubovou kůrou, březovým a vrbovým listím, habrovými suchými listy, i jehličkami smrků, jedlí a borovic. Granulku jsem používal na pohyb pH.